Sanger, sangskriver og guitarist Kristian Gaarskjær søsætter med albummet ’The Fear And The Lights’ sit soloprojet Select Captain.

Select Captain er udsprunget af en følelse af fremmedgørelse samt ikke at høre til. Heldigvis har Kristian Gaarskjær en fantastisk evne til at omsætte netop disse frustrationer og dybe tanker til sange, som rammer os alle. Og soloprojektet Select Captain er da også udsprunget fra et ønske om, eller måske et behov for, at gøre op med de tunge tanker og se sine indre dæmoner i øjnene. Med en forkærlighed for 50’ernes beatpoeter og et musikalsk afsæt i den amerikanske sangskriver tradition tager ‘The Fear And The Lights’ lytteren med på et roadtrip gennem et skrøbeligt, men fængende univers. Apati og frustration over en verden i forfald er temaer, som har givet næring til debutalbummets 12 skæringer. Select Captain er historien om forliste drømme, spildte chancer, kærlighedens slagsider og livets op og nedture.

De tolv sange på Kristian Gaarskjærs første album som solokunstner har i lang tid levet et skjult liv på en slidt notesblok i en mørk skuffe og er kun blevet luftet for offentligheden ved enkelte koncerter. De ærlige og meget personlige sange har dog aldrig fundet vej til sangskriverens øvrige musikalske projekter, så et soloprojekt har længe luret i kulisserne. Efter mødet med det lille, uafhængige københavnerlabel Mini Me Records i efteråret 2013 blev det første seriøse spadestik taget til et bæredygtigt soloprojekt, og med debuten ’The Fear And The Lights’ folder Select Captain sig endelig ud i fuld flor.

Som frontman i adskillige danske rockbands som Capricorn og Gonzo Morales har Kristian været vant til en ekspressiv og larmende udtryksform. Under navnet Select Captain har han dog skiftet kurs og er taget på opdagelsesrejse i et mere eftertænksomt og melankolsk musikalsk landskab. Modsat det sprælske, elektriske udtryk i sine rockbands har Kristian Gaarskjær bevidst valgt en mere disciplineret og organisk lyd til Select Captain. Her er den akustiske guitar og den gode melodi i centrum, mens mandoliner, klaver og ambiente lydflader er brugt som krydderi. Der er åbne vidder, øde landeveje, tabte drømme og mistede muligheder i lydsporet, som har rødder i den amerikanske sangskrivertradition og trækker på inspirationskilder som Johnny Cash, Neil Young, Springsteen og Ennio Morricone.

Udgivelse

album_front_800x800     album_back_800x800

‘The Fear and The Lights’ udkom 22.september 2014 og blev fulgt op af ep’en ‘Pure Neon i marts 2015. Select Captains andet fuldlængde album er planlagt til udgivelse i første halvdel af 2016.

Trackliste:

 1. Death
 2. All Too Hard
 3. The Fear
 4. One Time Offering
 5. Days
 6. Sweet Desire
 7. Sailing
 8. Lights
 9. Nobody Ever Sings
 10. On The Right Track
 11. Blank End
 12. What We Endear

Select Captains faste besætning består af:

Kristian Gaarskjær: Vokal, guitar
Søren Vestergaard: Guitar, tangenter
Kasper Olsen: Guitar, mandolin, banjo
Johannes Gissel: Trommer
Jonas Wegner: Bas

Følg Select Captain på:

fb-art    YouTube-logo-full_color   spotify-logo